Systeem plafonds

Systeemplafonds worden vaak geplaats in: kantoren, sportcentra, winkels, ziekenhuis, scholen enzovoorts. Een systeemplafond heeft naast zijn chique en zakelijke uitstraling ook een aantal voordelen.

Systeemplafonds zorgen namelijk voor een goede akoestiek, lichtreflectie en brandveiligheid. Daarnaast zijn systeemplafonds makkelijk te reinigen en gaan ze niet doorhangen bij een hoge luchtvochtigheid. Misschien nog wel het belangrijkste: ze zijn verwerkings-vriendelijk en milieuverantwoord.  

Systeemplafonds zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar. Uitgaande van een standaard type is een systeemplafond gebouwd uit een verzinkt stalen ophangsysteem (600 x 600 mm of 600 x 1200 mm), waarvan de kleur standaard wit is. De inlegpanelen die in het ophangsysteem worden geplaats zijn in verschillende kleuren leverbaar.  

Kortom: u kan een systeemplafond naar uw eigen wensen laten maken. Vraag naar de verschillende mogelijkheden. 

Ten slotte vind u hier enkele goede eigenschappen van systeemplafonds: 

Akoestiek 
Primaire doelstelling: 
Voorkomen desoriëntatie; 
Spraakverstaanbaarheid; 
Beheersen geluidsniveau. 

Brand 
Afhankelijk van het bouwbesluit en de lokale brandvoorschriften. Wij adviseren plafondpanelen met een brandweerstand/brandwerendheid. Dit in verband met vluchtwegen en ter bescherming van in het gebouw aanwezige bovenliggend kabelwerk en licht- en luchtinstallaties. 

Vochtbestendigheid 
Bestand tegen een relatieve luchtvochtigheid >95% met behoud van 100% vormstabiliteit. 

Hygiëne 
Gemakkelijk te reinigen oppervlak. Geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën 

Reiniging 
Gemiddeld 1 x per jaar stof verwijderen. 

Lichtreflectie 
Lichtreflectie = 80% voor optimale benutting daglicht. *